Maak jouw onderneming zichtbaar met een bedrijfsfilm

Audiovisueel Blog

Een bedrijfsfilm is een zeer goede manier om jouw bedrijf en/of product onder de aandacht te brengen van de klant. In dit artikel vind je informatie over deze manier van reclame.

Wat is een bedrijfsfilm? 

Een bedrijfsfilm is niets anders dan een video die ingezet wordt om reclame te maken voor een bedrijf en/of product.  Het doel van een bedrijfsfilm is om met behulp van een video te laten zien waar een bedrijf voor staat en wat er zoal geproduceerd wordt. Dit schept vertrouwen bij de afnemer, want zij willen weten met wie zij in zee gaan. Ook zijn zij vaak nieuwsgierig naar hoe het er in het bedrijf aan toe gaat. Een bedrijfsfilm is dan ook een echt een digitaal visitekaartje.  De marketingafdeling van een bedrijf is verantwoordelijk voor het opzetten van een goede bedrijfsfilm. Zij bedenken wat de film moet bevatten en welke normen en waarden deze moet uitstralen. Vaak besteden zij het werkelijke filmen van de video uit aan professionele clubs zoals John Bake Postproductions​ gespecialiseerd in bedrijfsfilm in Amsterdam. Dit soort bedrijven hebben het juiste materiaal om een geavanceerde kwaliteitsvideo te maken. Een bedrijfsfilm kan ook gebruikt worden om één of meerdere producten te promoten in plaats van heel de onderneming. Klanten willen namelijk zien hoe het product er in het echt uitziet en willen deze ook in actie zien. Een bedrijfsfilm maakt dit mogelijk. Een gemiddelde film duurt ongeveer tussen de 3 en de 5 minuten. Een goede film moet namelijk niet lang duren, want mensen kunnen maar kort hun aandacht bij dingen houden. Zeker in de huidige tijd waar er continu afleidingen in de omgeving zijn.

Het proces om een bedrijfsfilm te maken

Het proces start met het maken van een verhaal waarover de film moet gaan. Daarna wordt dit verhaal omgezet in een draaiboek waarin elke scène van de film tot in detail wordt beschreven.  Vervolgens gaat men over tot de opname zelf. Men zorgt ervoor dat op de opnamedag er genoeg videomateriaal geschoten is en dat alle scènes precies volgens het draaiboek opgenomen zijn. Tot slot is er nog de montage. Hier wordt al het opgenomen materiaal bekeken en worden de geschikte fragmenten geselecteerd en in de juiste volgorde aan elkaar geplakt. Ook wordt de bijbehorende muziek aan de film toegevoegd. 

Waarom een bedrijfsfilm inzetten?

We leven in een tijdperk waarin multimedia en dan vooral video niet meer weg te denken is. Als bedrijf zal je hier dan ook op moeten inspelen, want mensen hebben sterk de behoefte om met behulp van videomateriaal geïnformeerd te worden.  Een bedrijfsfilm vervult deze behoefte dan ook zeer snel en gemakkelijk.  Ben je ook gemotiveerd en geïnspireerd geraakt om een bedrijfsfilm te laten maken? Dan kunt u ons veelzijdige aanbod ontdekken op www.voorbeeld.com! Bronnen: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bedrijfsfilm  http://www.beeldspraak.tv/bedrijfsfilm/  http://www.bedrijfsfilm-maken.net/wat-een-bedrijfsfilm/  http://www.bedrijfsfilmzoalshethoort.nl/  http://www.bedrijfsfilm-maken.net/bedrijfsfilm-maken-hoe-werkt-het/  

Delen

14 februari 2017